Megértettem
A weboldal "Cookie"-kat használ. Több információ
#oktatás #háború Belföld(országos) Belföld(helyi) Világ Környezet Egészség Kultúra Közlekedés Vezércikk

Nádor Magda élete

2023. 05. 04. 07:47

7.7 | - | 8.8 | 8.3

Egyáltalán nem baj, hogy nem pszichologizáló riportot láthatunk, hogy Nádor Magda nem lesz kivesézve, nincsenek tipizáló megállapítások, rámutatások törvényszerűségekre, mintázatokra, de azért nem véletlenül érezzük minden tragédiája ellenére kereknek a filmet. Nádor Magda a világ egyik legnagyobb, legsikeresebb énekesnnője. Mégis úgy érezzük, mintha ez a siker nem az igazi élete része lett volna, hanem csak érintőleges kaland. 

Bárki, akinek volt füle, légyen az egy nevelőnő, aki súrolás közben hallotta kislányként énekelni, vagy egy operaház igazgató, azonnal felismerte a tehetségét. A filmből épp csak érződik az elementáris szorgalom, a törekvés, ami nélkül aligha ment volna, és amiről kevesen sejtik, hogy egy olyan indulás esetén, mely egy átlagos középpolgári család tudott volna nyújtani, nem lett volna meg. Kevesen sejthetik azt is - akik nem foglalkoznak olyanokkal, ahol az anya elutasítja a gyerekét és ezzel tulajdonképpen közli vele, hogy jelentéktelen, nem fontos a világ számára, nem szerethető -, hogy az ilyen életkezdésben nem csak hátrány, de előny is van. Ez az előny azonban sosem az adott személy számára jelent előnyt, maximum a tágabb környezet számára, és ott is inkább a kevésbé szoros kapcsolatokra. Többnyire segítő szakmákban találják meg a maguk egyensúlyát, ha és amennyiben túlélnek mindent: párkapcsolati tragédiát, betegséget, gyerekük elvesztését. 

Azt hiszem sikerek ide vagy oda, kevesen szeretnénk az ő sorsát, miközben nem kétséges, hogy Nádor Magda egész kivételes és nagyszerű ember. 

Forrás: www.youtube.com


Értékelés

Hogyan működik?
1. közéletileg informatív és/vagy konfliktust feltáró:  
2. sokoldalú, több oldalról megvilágító:  
3. tanulságos, sokaknak ajánlható:  
4. korrekt és/vagy mentes az érdekeltségtől:  
5. egyenlőtlenségre és/vagy igazságtalanságra érzékeny:  
6. egyéb közszolgálati értékek: közérthetőség, stílus, igényesség:  

Hozzászólások

Jelentkezz be , hogy hozzászólhass!