Megértettem
A weboldal "Cookie"-kat használ. Több információ
#oktatás #háború Belföld(országos) Belföld(helyi) Világ Környezet Egészség Kultúra Közlekedés Vezércikk

A veresi polgármesternek nem hisznek a károsultak

2020. 08. 09. 10:08

8.6 | 8.2 | 8.3 | 8.4Több mint száz család vett lakást Veresegyházon, ám az ingatlanok azóta sem készültek el.

A Blikk is beszámolt arról, hogyan semmizhetik ki egy Veresegyházon épülő lakópark ügyfeleit. Sokan a teljes vételárat is kifizették, ám mivel a kivitelező nem törlesztette a felvett kölcsönt, ezért a hitelező pénzintézet végrehajtást kért, így több mint 100 család veszítheti el a lakását Veresegyházon.

(A legfrissebb hírek itt)

A családok szerint a kivitelezőnek elfogyott a pénze, nem tudja befejezni az építkezést. Ha azonban a lakóparkot elárverezik, a vásárlók lakások nélkül maradnak, plusz elbukják a befizetett összegeiket.

A település polgármestere szerdán tárgyalt a károsultakkal, majd arra kérte őket, írják össze pontosan, mi az az összeg amit kifizettek a kivitelezőnek. A családok szerint a polgármesternek pontosan kellene tudnia, mennyit fektettek a lakásokba, sőt azt is, hogy korábban már akadtak gondok az említett kivitelezővel. Elhangzott a tárgyaláson, hogy évekig elhúzódó, hasonló problémák is vol az építtetővel.

A polgármester megfogalmazta: nem mindig zavartalanul zajlottak az építkezések, de mindig megtalálták a megoldást, s eddig az érintettek megelégedésére adták át a lakásokat – hangzott el az RTL Klub Híradójában

A helyiek szerint azonban ez nem igaz, ugyanis a cég épített egy életveszélyes lakást is, ráadásul ellenük felszámolási eljárást indult, ami állami felügyelettel zajlik. A rendőrség is nyomoz csalás miatt.

(Ez is érdekelheti: Egy veresegyházi lakópark száz családját semmizhetik ki: talán sosem kapják meg a lakásukat – Megszólalt egy vevő, aki milliókat bukhat)

Forrás: www.blikk.hu

#Veresegyház

Értékelés

Hogyan működik?
1. közéletileg informatív és/vagy konfliktust feltáró:  
2. sokoldalú, több oldalról megvilágító:  
3. tanulságos, sokaknak ajánlható:  
4. korrekt és/vagy mentes az érdekeltségtől:  
5. egyenlőtlenségre és/vagy igazságtalanságra érzékeny:  
6. egyéb közszolgálati értékek: közérthetőség, stílus, igényesség:  

Hozzászólások

Jelentkezz be , hogy hozzászólhass!