Megértettem
A weboldal "Cookie"-kat használ. Több információ
#oktatás #háború Belföld(országos) Belföld(helyi) Világ Környezet Egészség Kultúra Közlekedés Vezércikk

A kegyelmi ügy körüli botrány nem erkölcsi ügy volt a NER szempontjából, hanem pech

borito_kep

2024. 02. 16. 17:10

6.5 | - | - | 6.5

A NER-típusú rendszerek egyes számú elvárása az, hogy a belső emberek viseljék el a kognitív disszonanciákat a végső nagy közös siker és az örök értékek képviselete érdekében...


...a pedofil igazgatót fedező igazgatóhelyettes kegyelmi ügyéből nem azért lett ekkora botrány, mert a csoport megvizsgálta, és úgy érezte, hogy ez morálisan tarthatatlan, hanem azért, mert véletlenül a felszínre került, és a kirakatban csúnyán mutatott. Tehát át kellett rendezni a kirakatot. Eredetileg, a NER szempontjából nem erkölcsi ügy volt ez, hanem pech.

az a normális, ha a társasházban a lakók megkérdezik a közös képviselőjüket, hogy miért a cserépre költött, miért nem az ereszre. De ha egy idő után furcsa utakon a háznak több, mint a fele átkerül a közös képviselő tulajdonába, és ő, néhány lakóval összeszövetkezve elzárkózik a válaszadás elől, mert ilyen aljas emberekkel nem áll szóba, akkor egy idő után a lakók elhallgatnak, megadóvá válnak, megszűnik az értelmes beszélgetés. Ilyen közösségben nem jó élni.

Az RTL legutóbbi, Házon kívül-riportjában egy élménypedagógus úgy fogalmazott, hogy nagyon feldühítette a kegyelmi ügy, azt mondta, „gondoltam, bekopogtatok, és megkérdezem, ezt hogyan képzeltétek, de nincs hova bekopogtatni”.

A bántalmazás metaforája megáll sajnos az államra is. Nálunk egy bántalmazott gyereknek, nőnek kevés lehetősége van arra, hogy a jog eszközeivel védelmet kapjon, de ugyanígy egy bántalmazott állampolgárnak is kevés zug marad a hazában.

Az Óz, a nagy varázslóban a szárnyas majmok azok a lények, akik minden gondolkodás nélkül tovább ismétlik a hallott hazugságokat. Ez a bántalmazó kapcsolatok egyik jellegzetes vonása, hogy a kifelé jó képet mutató bántalmazó kikészíti az áldozatot, aki már nyugtalan, hisztérikus és szorongó, tehát a külvilág számára furán viselkedik, ezért a bántalmazót még sajnálni is fogják amiatt, hogy egy ilyen szerencsétlen emberrel kell élnie.








Forrás: telex.hu

#bántalmazás

Értékelés

Hogyan működik?
1. közéletileg informatív és/vagy konfliktust feltáró:  
2. sokoldalú, több oldalról megvilágító:  
3. tanulságos, sokaknak ajánlható:  
4. korrekt és/vagy mentes az érdekeltségtől:  
5. egyenlőtlenségre és/vagy igazságtalanságra érzékeny:  
6. egyéb közszolgálati értékek: közérthetőség, stílus, igényesség:  

Hozzászólások

Jelentkezz be , hogy hozzászólhass!