Megértettem
A weboldal "Cookie"-kat használ. Több információ
#oktatás #háború Belföld(országos) Belföld(helyi) Világ Környezet Egészség Kultúra Közlekedés Vezércikk

Cserdiné Németh Angéla a végsőkig ragaszkodott a gyermekes család kilakoltatásához, a rendőrség sokkolót is bevetett aktivistáink ellen

borito_kep

2022. 07. 19. 17:42

6.2 | - | - | 6.2

Gizella és 12 éves gyermeke 2015 óta laktak abban az önkormányzati bérlakásban, amiből ma délután karhatalmi erővel kilakoltatta őket a XV. kerületi önkormányzat. A Város Mindenkié csoport (AVM) a kilakoltatás időpontja előtt elhárította az önkormányzat által jelzett akadályokat, a család alapítványi támogatásból egy összegben rendezni tudta volna a tartozását.

Cserdiné Németh Angéla mégis a kilakoltatás mellett döntött. Annak ellenére is, hogy az önkormányzat döntéshozói tudtak arról, hogy a család a kilakoltatás nyomán otthontalanná válik, és annak ellenére is, hogy a kilakoltatás leállítása esetén az önkormányzat lényegében azonnal hozzájuthatott volna a kintlévősége egészéhez.

Az AVM folyamatosan, minden rendelkezésre álló csatornán, az utolsó pillanatig kereste a megoldást. Önkénteseinknek azonban azt kellett megtapasztalnia, hogy mire a kilakoltatással fenyegetett édesanya az AVM segítségével az előző nap támasztott feltételeket teljesítette, a polgármester más indokot talált a kilakoltatás végrehajtására.

Forrás: avm.merce.hu

#kilakoltatás

Értékelés

Hogyan működik?
1. közéletileg informatív és/vagy konfliktust feltáró:  
2. sokoldalú, több oldalról megvilágító:  
3. tanulságos, sokaknak ajánlható:  
4. korrekt és/vagy mentes az érdekeltségtől:  
5. egyenlőtlenségre és/vagy igazságtalanságra érzékeny:  
6. egyéb közszolgálati értékek: közérthetőség, stílus, igényesség:  

Hozzászólások

Jelentkezz be , hogy hozzászólhass!