Megértettem
A weboldal "Cookie"-kat használ. Több információ
Belföld(országos) Belföld(helyi) Világ Környezet Egészség Kultúra Közlekedés Vezércikk

Kidobott PCR tesztek

borito_kep

2021. 11. 26. 09:21

7.5 | - | 6.6 | 7.1

Minden kommunikációt tanuló egyetemi diák tudja, hogy a hierarchikus szerveződésben a középen lévőknél gyakran elakad az információáramlás. Lent ugyan mondják, hogy baj van, de a középen lévő úgy gondolja, hogy a fent lévő elvárásainak kell megfelelnie, ezért a hozzá lentről jövő információt nem adja tovább, amitől a fent lévő gyakran megőrül, mert épp azt szeretné, ha tudná, mi van odalenn.

A PCR tesztek szavatossági ideje miatt megsemmisítésre kerültek. Kb. 5 milliárd Ft ment veszendőbe, és azzal, hogy ezek megfizethetetlenül magas hatósági áron voltak, számos megbetegedés, fertőzésátadás is történhetett és történik.

Vajon mi motiválhatta még a középen lévőket, azon túl, amit írtunk, hogy általában a középen lévők hibát követnek el. Konkrétan mire gondolhatott? Egyszerű hanyagság, figyelmetlenség? Vagy sokkal inkább a vélt felső szint érdekeinek képviselete. Ez esetben abból indulhatott ki emberünk, hogy a PCR tesztek fontos gazdasági érdeket szolgálnak, melyben vezető politikai érdekek is vannak, s így tulajdonképpen azt várják el tőle, hogy ne figyelmeztessen a lejárás közeledtére.

Akár a hanyagság, akár rosszhiszemű magyarázatunk a helytálló, a politikai elitnek egész biztos nem volt érdeke az esemény bekövetkezte. Tőlünk Nyugatra kormány bukna bele egy ilyen hibába, de nálunk is, ahol a következmények nélküliség a szokványos, igen csak kínos.  

#PCR

Értékelés

Hogyan működik?
1. közéletileg informatív és/vagy konfliktust feltáró:  
2. sokoldalú, több oldalról megvilágító:  
3. tanulságos, sokaknak ajánlható:  
4. korrekt és/vagy mentes az érdekeltségtől:  
5. egyenlőtlenségre és/vagy igazságtalanságra érzékeny:  
6. egyéb közszolgálati értékek: közérthetőség, stílus, igényesség:  

Hozzászólások

Jelentkezz be , hogy hozzászólhass!